30 iulie 2009

La multi ani Hi-Q















Ieri 29 Iulie 2009,trupa Hi-Q a implinit 13 ani,scriu despre aniversarea lor deoarece muzica lor a facut si inca face parte din copilaria mea.Tin minte cand eram mai mic si ascultam la radio piesa "Inima mea",stiam toate versurile de la toate melodiile lor.Proiectul HI-Q a inceput in 1995, cind Florin ii propune colegului sau de clasa sa fie solistul trupei. Primul negativ este realizat pe 29 iulie 1996, in colaborare cu Misu Barb, prima aparitie live avind loc in acelasi an, pe 1 octombrie, la Balul Bobocilor (Liceul "Dr. I. Mesota" din Brasov).

Pe 16 noiembrie 1996 trupa se bucura de primul hit, "Sfarsit de septembrie", succesul incurajind inceperea lucrului la primul album. Pe 12 ianuarie 1997 este cooptata Dana.

In luna mai apare primul album (The Very Best Of), insa este lansat numai local, fara a fi promovat. Urmeaza numeroase concerte in Brasov si aparitii la radiourile si televiziunile locale, proiectul HI-Q ramanand (in ciuda potentialului) un produs exclusiv local, nereusind sa devina cunoscut in tara.

Dupa o scurta intrerupere a activitatii, cei trei isi propun o relansare in forta si, de fapt, adevaratul debut discografic. Acest lucru devine posibil prin semnarea unui contract cu casa de discuri Roton - marca NRG!A.

Prima piesa promovata de NRG!A in primavara lui 1999 este "Nu pot face nimic". Single-ul are un mare succes in majoritatea oraselor tarii, patrunzind in numeroase topuri, inclusiv Romanian 100 Singles Airplay. Formatia intra in atentia realizatorilor de televiziune si a organizatorilor de concerte.

Tot in 1999 a avut loc si lansarea celui de-al doilea album al trupei - `urasQbesc`.
In luna martie a anului 2000, Mihai, Florin si Dana au scos pe piata primul videoclip `Totul va fi bine!`.

Trupa HI-Q (in formula Mihai, Florin si Dana) a devenit arhicunoscuta datorita postului TV Antena 1, care le-a oferit sansa de a prezenta o emisiune de divertisment pentru tineri.

In prezent, formatia HI-Q este alcatuita din Mihai, Florin si Anya, care a luat locul Danei cand aceasta a parasit grupul pentru a-si construi o cariera solo.

Am aflat ca seara trecuta pe postul de radio Kiss Fm timp de 2 ore s-au difuzat aproape toate piesele lor si tot ieri fanii le-au putut ura La multi ani! la magazinul Diverta din Magheru au facut poze cu ei si au primit autografe.Anul acesta Hi-Q au lansat un nou single"Lose you" total diferit ce celelalte.Singlelul a fost adaugat pe albumul Band Vs Dj.Mai jos puteti asculta un single mai vechi care mie mi-a placut foarte mult.Este vorba despre "Un Minut".
Enjoy!

Hi-Q-Un minut
Asculta mai multe audio Muzica

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu