6 iulie 2009

Sony Walkman




Walkman este un brand cunoscut in intreaga lume, lansat de compania Sony, fiind folosit ca device portabil audio si ca player video. Walkman-ul original a introdus o schimbare fundamentala in ceea ce inseamna a asculta muzica; nu mai era necesar sa stai acasa si sa-ti asculti piesele preferate la un sistem audio fix. Acum luai muzica cu tine.

Primul Walkman a fost comercializat in anii '80 in Japonia, dupa care a intrat si in pietele din Statele Unite, Suedia si Marea Britanie. Acest device a fost conceput de inginerul sef al diviziei audio de la Sony - Nobutoshi Kihara, care a dorit sa asculte opera in desele iesire transpacifice.
Vicepresedintele Morita a intentionat sa schimbe numele "Walkman", dar divizia de conducere derula deja o capmanie de promovare a acestui device, folosind numele "Walkman". S-a considerat ca, potentialii cmparatori au gasit numele produsului expresiv, iar o schimbare nu era oportuna. Nefiresc pentru un device portabil, Walkman Professional venea cu un LED care permitea vizualizarea nivelului inregistrarii si cu posibilitatea de a controla manual nivelul acesteia. Folosit de jurnalistii din intreaga lume, acest nou concept Sony a creat valuri in lumea entuaziasmatilor de Hi-Fi. Unul dintre primele CD-uri, care venea cu vocea lui Henry Rollins, a fost inregistrat cu un Walkman Pro.
Dupa anul 2000, produsele Walkman, care aveau la baza casetele, au fost inlocuite cu noi tehnologii digitale - CD, DAT, MiniDisc. Sursa VIBEFM.RO

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu