17 septembrie 2009

Zilele orasului Bucuresti














Aniversarea celor 550 de ani de la prima atestare documentara a Bucurestiului promite sa fie o adevarata infuzie de evenimente culturale.Din salile muzeelor si pana in Piata Constitutiei,timp de doua saptamani,artele si istoria vor da Capitalei aura de adevarat centru cultural european.

Astfel,trecutul si prezentul Bucurestiului isi vor disputa rolul principal in lumina reflectoarelor.Mi-as fi dorit sa fi fost nascut in acea perioada cand Bucurestiul era considerat "micul Paris",deoarece am vazut in cateva filmulete si cateva poze cat de frumos era pe acea vreme,foarte curat si oameni cu bun simt.

Acum totul este o ruina,toate cladirile care au mai ramas sunt pline de graffiti.Oricine a intrat pe Lipscani dinspre Bulevardul Bratianu cunoaste ruinele ce zac pe partea stanga a strazii.Dupa spusele unui muzeograf,aici a existat o impresionanta poarta de lemn,incrustata cu fier,care a disparut pur si simplu,a fost furata.

Desi nu se afla intr-o situatie la fel de frava,vechiul Hotel Concordia de pe strada Smardan,are inca un viitor incert.Acolo s-a stabilit,in seara de 23 ianuarie 1859,alegerea lui Alexandru Ioan Cuza in functia de domnitor al tarii romanesti.

Iar de curand am aflat ca 2 Arhitecti vor sa faca un proiect prin care sa infrumuseteze Bucurestiul,sa speram ca vor reusii.Mai jos puteti urmarii un filmulet cu Bucurestiul vechi.
Vizionare placuta!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu