12 septembrie 2010

Dj-ul saptamanii: ATB


Saptamana aceasta va prezint un dj si un producator pe care il apreciez foarte mult si anume ATB.Saptamana asta v-am prezentat o melodie de la el,de altfel un hit.

Nascut in 1973 in Freiberg in RDG, a plecat impreuna cu parintii sai in RFG in 1984. La sfarsitul anilor 80 frecventa Tarm Center, unde astazi este rezident, pentru a asculta seturile lui Thomas Kukula. In 1992 ia decizia de a face muzica singur. Echipat cu un computer Amiga si un mic sintetizator, isi produce primele piese in propriul dormitor. Printr-un prieten il cunoaste pe Thomas Kukula a.k.a. General Base, iar acesta, impresionat de primele sale experimente, ii pune la dispozitie studioul sau pentru a-si finaliza proiectele. In acest studio, pe langa multe alte echipamente, Andre remarca un sintetizator Sequential Pro One, de unde si numele primului sau proiect - Sequential One.

`Dance`, primul sau single cu Sequential One, a fost lansat in februarie 1993 si a fost urmat de alte lansari techno-oriented. Pas cu pas, Andre si-a pus la punct propriul sau studio.

Totusi, Andre s-a remarcat doar odata cu lansarea de catre Kontor Records a single-ului `9 PM (Till I Come)`. Aceasta explozie de beat-uri dance pline de viata, precum si ghitara unica, caracteristica pentru ATB, a devenit un hit de top in intreaga lume.

Andre a intrat in toate chart-urile internationale si cu urmatoarele sale single-uri `Don't stop` si `Killer`, aceasta serie de succese facandu-l sa inregistreze primul sau album `Movin' Melodies`. A avut un mare succes nu numai ca producator, ci si ca remixer, hituri ale artistilor ca Moby, William Orbit si A-HA ajungand sa fie perfecte pentru dance.

Pentru cel de-al doilea album al sau, `Two Worlds`, ATB a avut o idee deosebita: a vrut ca acesta sa fie atat un album dance, cat si unul chill-out. In concluzie, ce poate fi mai evident decat un dublu album! CD1 patrunde in lumea dance, in timp ce CD2 contine sunete neobisnuite, relaxante a la `Cafe Del Mar`.

Pentru `Two Worlds` Andre a fost asistat de crema muzicii pop: Heather Nova, cu vocea sa de neconfundat, Michael Cretu a.k.a. Enigma si York, cu care a colaborat pentru cel de-al doilea single `The Fields of Love`.

Nu uitati sa il votati pe ATB @ Top 100 Dj Mag

Sursa:Bestmusic.ro



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu